20 Temmuz 2018 Cuma

SDÜTÖMER Öğrencileri Kültür Gezisinde

23 Aralık 2017 Cumartesi 20:30 tarihinde eklendi | 312 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SDÜTÖMER) tarafından, Üniversitemizde Türkçe eğitimi alan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik bir kültür gezisi düzenlendi.

20.12.2017 tarihinde Turhan Yazgan Etnografya Müzesine yapılan geziye 34 farklı ülkeden 120 öğrenci katıldı. 3 bin geleneksel halı ve kilim, halı tezgâhı, at arabası, antikalar ile adını Fransız Fizikçi Leon Foucault’dan alan ilk defa deneysel olarak dünyanın kendi ekseni çevresinde döndüğünü kanıtlayan sarkaç düzeneğinin sergilendiği müzeyi gezen öğrenciler, kültürel dokuların izlerini sürdüler. Dil öğrenme süreçlerini de olumlu yönde etkileyen bu gezi kapsamında Türk kültürüne ilişkin çeşitli ögeleri gözlemleme olanağını buldular.