19 Nisan 2018 Perşembe

AKADEMİK TÜRKÇE KURSU

13 Kasım 2017 Pazartesi 10:00 tarihinde eklendi | 419 defa okundu

AKADEMİK TÜRKÇE KURSU

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve SDÜTÖMER işbirliğiyle Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenim gören  YTB Burslusu  yabancı uyruklu öğrencilereAkademik Türkçe Programı (Destekleyici Türkçe Eğitimi) düzenlenecektir. Türkiye Burslusu öğrencilerin öğrenim giderleri YTB tarafından karşılanacaktır. Kurs 20 Kasım 2017 Pazartesi günü başlayacaktır. Sınıflar kursiyerlerin sayısı ve bölümleri göz önüne alınarak oluşturulacaktır.

AKADEMİK TÜRKÇE KURSUYLA AMAÇLANAN NEDİR?

SDÜTÖMER'den mezun olup lisans ya da lisansüstü öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin Türkçeyi kullanma becerilerinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu eğitimle öğrencilerin alanlarıyla ilgili terim sözcüklere hâkim olma, makale okuma-yazma, seminer hazırlama, tez yazma gibi aşamalarda Türkçeyi daha düzgün kullanmalarını sağlama yolunda çalışmalar planlanmıştır.

AKADEMİK TÜRKÇE KURSUNA KİMLER KATILABİLİR?

·      Süleyman Demirel Üniversitesindeöğrenim görmekte olan tüm lisans ve lisansüstü Türkiye Burslusu öğrenciler

·      Kendi olanaklarıyla özel olarak gelmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler

·      YÖS'le üniversitemize yerleşen yabancı uyruklu öğrenciler

AKADEMİK TÜRKÇE KURSU ÖĞRETİM PROGRAMI NASIL PLANLANDI?

Dersler günlük 3, haftalık 15 saat olacak biçimde düzenlenmiş olup toplamda 140 saat olarak planlanmıştır. Sınıflar kursiyerlerin sayısı ve bölümleri göz önüne alınarak oluşturulacaktır.

Ayrıntılı bilgi için iletişim:

Tel:  +90 246 211 0087

E-mail: sdutomer@sdu.edu.tr